Monday, October 29, 2007

Informe de pesca de tardor


Després del nord-est que aquest dies ha fustigat la costa catalana diumnege al matí vàrem poguer disfrutar de nou d'una d'aquelles sortides de pesca qua ja trobàvem a faltar. L'albert i jo ens vàrem trobar amb en Pep a les 7:30 del matí ( hora nova) al port de l'escala, d'on vam sortir en barca en direcció a un lloc entre Sant Pere Pescador i Roses. Temíem trobar-nos amb la mar alterada, ja que els últims dies les ones havíen superat el 2 metres d'alçada en molts punts: Però res més lluny d'això, poguerem disfrutar d'una de les mars més planes de les últimes setmanes. El nostre objectiu era: la preuada sípia. Aquest tímid cefalòpode comença a envair les nostres costes en aquestes dates. La temporada passada va ser una de les millors en la pesca d'aquesta espècie del que recorden molts. Seria aquesta una nova temporada extraordinària? Arribàrem a lloc prop de les 8 del matí. El sol, tímidament arrufava el nas per sobre una calitxa que et deixava galçats els ossos. En un tres i no res, tinguérem 5 canyes a l'aigua, i tan sols la calma i la remor del mar foren la banda sonora d'aquells primers minuts. Però, eus aquí la primera picada! aquella picada tan característica. La canya dobelgant-se uniformament però amb persistència. La primera sipia de la tardor! I així una rere l'altre. El resultat varen ser 6 sipies i un calamar, el qual em vaig fer a la romana aquell mateix migdia. Pocs de vosaltres sabreu què és assaborir tan preuat cefalòpode aixin de pescar, però us asseguro que és una experiència celestial. Les sipies, foren saltejades en aquell all i julivert tan característic de la cuina mediterrània. Del que en quedaren més ganes foren de tornar-hi,....i segur que hi tornarem ben aviat amics. Salut companys!

Monday, October 22, 2007

Temporada boletaire 2007

Una agost d'allò més humit feia preveure una excel.lent temporada de bolets al nostre país. A principis de setembre ja es podien collir els primers exemplars de ceps al Pirineu, concretament a la zona de Setcases. Però després d'aquest període tan plujós varen precedir tres setmanes de vent i temperatures més altes del que tocava. La situació era realment desastrosa fins que finalment la primera perturbació va decidir treure el nas pels Països Catalans. Va fer mal a València però va beneficiar la nostra terra. Curiosament enacara és hora que haguem de començar a veure la primer florida important de bolets, però a finals d'aquesta setmana cerc que podrem començar a omplir aquests cistells tan tristament buits fins ara. És cert que en algunes raconades de la comarca d'Osona se n'han trobat: els primers rossinyols de pi, rovellons, pinatells i bromoses. O sigui que, estimats boletaires, deixeu de tenri paciència i arraseu els boscos com fins ara! Quq eno quedi ni un bolet sense ser menjat! Mort als rovellons!Guerra a les bromoses! Bona caça companys!

Notiferdy - 6

Ahir - Finalment ahir es va celebrar la festa de l'Albert i l'Anna a la Bertrana. Festa destroyer on varem poder retrobar a molta gent que feia temps que no veiem, per cert, alguns d'ells un xic més grassos. Bona gent, bona teca, bon ambient i música i festa fins altes hores de la matinada. En Xon va despedir la festa força d'hora, se li va posar malament l'embotit i va acabar dormint a la seva furgoneta ( es va salvar de la musica atronadora). El fred va ser el protagonista a partir de les 3, però per sort els cervells ja estaven prou congelats com perquè poguéssim sentir res. En Bori, tan gros i tarrandòs com ell es va estripar el pantalons caient per l'escala...(sense comentaris). Finalment ahir a la tarda varem tornar a casa trinxats i sense pràcticament haver dormit. 13 hores en coma han fet que avui finalment poguéssim estar mínimament presentables. Salut!

Wednesday, October 03, 2007

Notiferdy - 5

Avui- Dia gris i monòton, un d'aquells dies que hauries preferit que no existís. A vere si plou fort i podem fer una sortideta pels boletets, que de moment disaster total.
A 15 dies - La sister ha decidit plasmar sobre paper oficial el seu amor per L'albert. El dia 12 hi haurà la firma i les celebracions els propers 12 i i el 20. Que siguin per no oblidar!!
D'aqui un meset - Seguint parlant de la sister dir que va tornar definitivament de Brasil i la propera parada i fonda serà ni més ni menys que Papúa Nova Guinea!!
El finde passat - La Festa del Porc i la cervesa: quin desastre de festa! Ajuntament, s'ha de replantejar aquesta festa sèriament. La veritat, els ciutadans n'estem fins als collons de que tot el que es fagi dirigit a nosaltres sigui sempre per vendre coses. Al final tot acaba convertint-se en el mateix, una fireta amb les quatre carpes i stands de venda de productes. Tenim un Oficina de Promoció Econòmica de puta mare a Manlleu, però si us plau, deixeu de muntar les festes de Manlleu! (Pròxim Notiferdy parlaré dels funcionaris, fundacions i cullonaris que expremen els pressupostos poulars!!)

Monday, October 01, 2007

Ueoeoeoe!!

Ei, què tal? Hi ha algú?
Ja han passsat força dies, i això està més mort que mai, però nens i nenes...m'he quedat sense càmera de fer fotos. La pantalleta em va deixar de funcionar, i la vaig intentar arreglar...ja sabeu: allò d'intentar-la obrir i cargols per tot arreu...hòstiaputa quina merda! Bueno intentaré escriuré millor, però es que avui som dilluns! Quina putada eh? Doncs aneu-vos-hi acostumant perquè després del dilluns bé dimarts! Ei que ja tornem ser tardor, i a sudamèrica arriba l'estiu. Novetats n'hi força ultimament, però les reservo per més endavant. I vosaltres com esteu? Deprimits? Contents? Enamorats? Frustrats? Agafeu-vos-ho amb filosofia que d'aqui 70 anys ja no quedarà ningú viu dels que avui estem sobre la capa de la terra. Aquesta tardor i aquest hivern hi ha un munt de coses per fer. No us les deixeu perdre per res del món: l'snow, els bolets, la pesca, els partits de tennis, el foc a terra...jo ja he trobat les meves. No s'hi val a deprimir-se i no sigueu uns gilipolles que no val la pena. Una abraçada